Adabilim Okullarından Fakültemize Ziyaret

BAŞKÖŞENİZDE HEP KİTAP OLSUN

Adabilim Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Dekanımız Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ile birlikte Mustafa Ruhi Şirin’e ait ‘Mavi Rüyalar Gören Çocuk’ kitabının kritiğini gerçekleştirdiler.

Türk Dili Edebiyatı konferans salonunda gerçekleşen kritikte, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak kitap okumanın faydalarına değinen Dekan Daşçıoğlu “Kitap okumak hayal kurma kabiliyetimizi artırır, fikir dünyamıza yeni katkılar sunar. Hangi mesleği seçerseniz seçin, isterseniz doktor olun isterseniz manav olun ama hayatınızın başköşesinde hep kitap olsun” dedi.

6. Sınıf öğrencilerinin Danışman Öğretmeni Samet Gürses de okulun çalışmalarından bahsederek “Adabilim Okulları olarak öğrencilerimizle hem okumak hem de yazmak üzerine özel bir gayretimiz var. İlkokul öğrencilerimiz için dönem sonuna bir dergi yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu dergide öğrencilerimizin kendi şiir, hikâye ve yazıları yer alacak” dedi.